BHV opleidingen

Het is binnen een bedrijf verplicht om minstens één BHV’er op te leiden voor een veilige werkplek. Wij bieden daarom diverse BHV-opleidingen, afgestemd op de situatie binnen jouw bedrijf. Tijdens onze BHV opleidingen komen alle aspecten van EHBO, brand en evacuatie aan bod onder begeleiding van docenten met praktijkervaring. Zo leren de cursisten hulp te verlenen in diverse situaties.

Home / BHV

Individuele inschrijving BHV Basis

Een BHV’er moet beschikken over een goede opleiding en uitrusting om zijn of haar BHV taken goed uit te kunnen voeren. Zo kan een BHV’er optimaal ondersteunen in het geval van brand, ongevallen, reanimatie en evacuatie.

204.95

excl. BTW
 • Gecertificeerde trainers
 • Veilig betalen

BHV Bedrijfshulpverlening herhaling

Een BHV’er heeft een grote verantwoordelijkheid; bij veel (on)gevallen kan een BHV’er namelijk een groot verschil maken door letsel te beperken of zelfs te voorkomen. Het is dan ook belangrijk dat je kennis omtrent BHV te allen tijde vers in het geheugen zit.

179.50

excl. BTW
 • Gecertificeerde trainers
 • Veilig betalen

BHV Basis Inhouse

Bij bedrijfshulpverlening (BHV) geven werknemers hulp bij onveilige situaties in het bedrijf. Een BHV’er weet bijvoorbeeld hoe hij of zij mensen uit een brandend gebouw moet krijgen. Of hoe hij of zij eerste hulp moet geven. Zo zorgt de BHV’er ervoor dat werknemers en bezoekers geen- of zo weinig mogelijk verwondingen oplopen. Wilt u meerdere BHV’ers op uw eigen locatie trainen dan is deze BHV training geschikt voor u.

Op aanvraag

 • Gecertificeerde trainers
 • Veilig betalen

BHV Inhouse anderstalige

Een BHV’er is opgeleid om werknemers en eventueel klanten in geval van nood in veiligheid te brengen. Ook weet een BHV’er hoe hij of zij bij een ongeval eerste hulp kan verlenen, waaronder het aanleggen van verbanden en reanimatie. Heeft u anderstalige in dienst dan is het ook zaak om deze mensen passende hulp te kunnen bieden. Met onze inhouse BHV opleiding voor anderstalige kunt u hierin voorzien. We bieden deze BHV training in de Engelse, Duitse en Poolse taal aan.

Op aanvraag

 • Gecertificeerde trainers
 • Veilig betalen

Wat is BHV?

BHV staat voor bedrijfshulpverlening en is een titel die je mag dragen wanneer je de opleiding tot BHV’er hebt voltooid. Dat betekent dat je gecertificeerd bent als hulpverlener bij noodgevallen in of rondom je werkplek, maar deze kennis ook buiten werk kan toepassen. Het is een belangrijk onderdeel van veiligheid op de werkvloer en kan helpen bij het voorkomen van ernstige ongevallen. En mocht er iets gebeuren weet de BHV’er adequaat te reageren op de situatie, te schakelen met hulpdiensten en te ondersteunen in eventuele evacuatie bij een brand bijvoorbeeld.

Wat leer je tijdens een BHV opleiding?

De BHV Bedrijfshulpverlening opleidingen van Braveau leren alles wat je moet weten om je BHV certificaat te behalen. Dit betekent dat er een goede combinatie tussen praktijk en theorie is, om op die manier alle cursisten alles te leren wat ze nodig hebben om op noodsituaties te reageren.  De BHV cursus begint met theorie, waarin wordt ingegaan op de verschillende soorten woorden, branden en de verschillende manieren om deze te blussen. Ook wordt aan de hand van echte situaties uitgelegd wat (niet) te doen, zodat cursisten een beter beeld krijgen van hoe de theorie zich naar de praktijk vertaalt.

In het praktijkgedeelte tijdens de BHV training leren cursisten o.a.:

 • EHBO
 • Reanimatie aan de hand van een oefenpop
 • Bedrijfsevacuatie
 • Brand blussen met verschillende blusmiddelen

 

Dit doet Braveau op eigen locatie maar kan ook op uw bedrijfslocatie met BHV Basis Inhouse. In beide gevallen ziet de opleiding er hetzelfde uit.

BHV certificaat in 1 dag

De BHV cursussen van Braveau duren 1 dag, waardoor het ideaal is om snel een BHV certificaat te behalen. Misschien heb je een BHV certificaat nodig voor je (nieuwe) baan of verloopt je huidige BHV binnenkort. In veel gevallen kan het handig zijn om een BHV certificaat in 1 dag te behalen, zodat je weet dat dat geregeld is.

Geldigheid BHV certificaat

Een BHV certificaat is 1 jaar geldig na afronding van de BHV opleiding. Dat betekent dat je de eerste keer de BHV bedrijfshulpverlening Basis cursus volgt om alles te leren. Vervolgens moet je binnen een jaar je certificaat verlengen. Zo blijft je kennis namelijk actueel en jij op de hoogte van ontwikkelingen, mochten deze er zijn. Dit doe je met de BHV Bedrijfshulpverlening herhaling. Met deze cursus kan je alle opgedane kennis opfrissen en aanvullen met eventueel nieuwe informatie. Ook heb je tijdens de herhalingscursus de ruimte om situaties die het afgelopen jaar zijn voorgevallen te bespreken.

 

de veiligheid van jouw proces verbeteren?

Kies uit één van onze opleidingen