Heftruck opleidingen

Als heftruckchauffeur is het belangrijk dat je de basisvaardigheden onder de knie hebt om de veiligheid in het magazijn te waarborgen. Tijdens onze heftruckopleidingen leren (toekomstige) heftruckchauffeurs hoe zij op een veilige manier de heftruck moeten besturen en beheersen. Ze krijgen inzicht in veiligheidsrisico’s en leren hoe zij hiermee om moeten gaan.

Home / Heftruck

Heftruckcertificaat in 1 dag

Staat jouw heftruckcertificaat op het punt om te verlopen of heb je al ervaring met het besturen van een heftruck? Kies er in dat geval voor een heftruckopleiding van één dag te volgen. Met deze opfriscursus behaal je je heftruckcertificaat in één dag.

229.45

excl. BTW
  • Gecertificeerde trainers
  • Veilig betalen

Heftruck uitgebreid

Heb je af en toe met heftrucks gewerkt of is het langer geleden dat je een heftruck hebt bestuurd? In dat geval is de opleiding heftruck uitgebreid voor jou. Bij deze opleiding worden cursisten opgefrist en opnieuw klaargestoomd voor het veilig besturen en beheersen van een heftruck.

325.00

excl. BTW
  • Gecertificeerde trainers
  • Veilig betalen

Heftruckcertificaat in 2 dagen

Voor toekomstige heftruckchauffeurs die nog geen ervaring in het werken met een heftruck hebben organiseren wij een tweedaagse training. Tijdens deze opleiding leert de cursist de theoretische achtergrond van het werken met een heftruck. Daarnaast is er veel praktijktijd ingeruimd om het werken met de heftruck te leren.

449.90

excl. BTW
  • Gecertificeerde trainers
  • Veilig betalen

Heftruck- en reachtruck opleiding

Het halen van zowel een reachtruck- en heftruck-certificaat verhoogt de veiligheid op de werkvloer. De chauffeurs van deze sterke, zware machines moeten namelijk over de nodige vaardigheden en inzichten beschikken om de veiligheid te waarborgen. Via Braveau is het mogelijk om beide certificaten te behalen.

499.90

excl. BTW
  • Gecertificeerde trainers
  • Veilig betalen

Heftruck opleidingen in-company

Via Braveau is het mogelijk een in-company heftruckopleiding aan te vragen om collega’s op hun dagelijkse werkplek op te leiden. Deze kennis sluit dan ook naadloos aan op de beroepspraktijk en maakt de werkplek direct veiliger.

Op aanvraag

  • Gecertificeerde trainers

Heftruck certificaat halen

Een heftruckcertificaat heb je in vele gevallen nodig voor een baan waarin je met de heftruck moet rijden. Hoewel de heftruckcertificaat geen wettelijke eis is, wordt dit bijna altijd vanuit bedrijven zelf geëist. Dit komt omdat een heftruck chauffeur met heftruck certificaat veiliger is op de werkplek. Daarnaast is een bedrijf minder goed verzekerd wanneer ze personeel zonder heftruckcertificaat laten rondrijden. Daarom is het in alle gevallen aan te raden om een heftruckcertificaat te behalen als u op een heftruck moet rijden of uw personeel te helpen om een heftruckcertificaat te behalen. Het laat zien dat uw bedrijf investeert in de veiligheid van haar personeel.

Hoe krijg je je heftruckcertificaat?

Voor het behalen van je heftruck certificaat moet je een opleiding volgen. Hierin is het vooral belangrijk of je al eerdere ervaring met een heftruck hebt of niet. Voor toekomstige heftruckchauffeurs die nog geen ervaring hebben met het besturen van en werken met een heftruck, is er een training om de heftruckcertificaat in twee dagen te behalen. Mocht je wel al eerder heftruck hebben gereden, maar nog geen heftruckcertificaat hebben kan je de opleiding Heftruck uitgebreid volgen. Dit is voor heftruck chauffeurs die al eerder ervaring hebben met een heftruck, maar de certificaat niet hebben. Of moet je simpelweg je heftruckcertificaat verlengen? Dat kan met de herhalingscursus, zodat je je heftruckcertificaat in 1 dag hebt.

Wat leer je tijdens de heftruck opleiding?

De cursus tot heftruckchauffeur is opgedeeld in een praktijk en theorie gedeelte. Tijdens de theorie gedeelte wordt de ARBO wetgeving besproken, zodat heftruckchauffeurs weten waar ze rekening mee moeten houden. Hetzelfde geldt voor theorie over onderhoud, laadvermogen en bijzondere situaties die zich kunnen voordoen op het werkveld. Echter zal de cursist vooral veel praktijk oefeningen krijgen voordat hij zijn heftruckcertificaat kan behalen. Hierin wordt de opgedane kennis gelijk getoetst en mogen cursisten zelf gaan rijden met een heftruck. Wanneer na twee dagen heftruck rijden de cursist overal voor is geslaagd, krijgt hij zijn heftruck certificaat.

Hoe lang is een heftruckcertificaat geldig?

De heftruck certificaat is 5 jaar geldig. Dit is wettelijk vastgesteld en moet na deze periode weer verlengd worden. Dit kan met een speciale cursus, waar het niveau vaak hoger ligt dan in de heftruck basis cursussen. Het is vooral goed om de heftruckcertificaat een keer per 5 jaar te verlengen omdat op deze manier de chauffeurs hun kennis blijven bijspijkeren over de heftruck.

Heftruck- en reachtruckcertificaat in 1

Het halen van zowel een reachtruck als heftruck certificaat verhoogt de veiligheid op de werkvloer. Het zijn twee zware machines, waardoor het belangrijk is dat de chauffeur goed ze goed kan besturen. Met de heftruck- en reachtruck opleiding kunnen chauffeurs voor zowel de heftruck als de reachtruck certificaten opgeleid worden. Tijdens de cursus worden cursisten opgeleid tot verantwoordelijke chauffeurs die zowel de reachtruck als heftruck kunnen besturen en beheersen.

de veiligheid van jouw proces verbeteren?

Kies uit één van onze opleidingen