Reachtruck opleidingen

Het besturen van reachtrucks kan onnatuurlijk aanvoelen omdat deze zijwaarts rijden. Tijdens onze reachtruckopleidingen leren cursisten een reachtruck op een veilige manier te besturen en perfect te beheersen. Met een praktijkgerichte benadering brengen we (toekomstige) reachtruck chauffeurs alle vaardigheden en inzichten bij om de veiligheid in het magazijn te waarborgen.

Home / Reachtruck

Reachtruck certificaat

De reachtruck certificaat kunnen toekomstige chauffeurs behalen wanneer ze een van de reachtruck cursussen van Braveau met succes doorlopen. Het reachtruck certificaat is een manier voor werknemers om aan te tonen dat zij over de nodige kennis beschikken om een reachtruck op een verantwoorde manier te besturen. Voor bedrijven zijn werknemers met een reachtruck certificaat belangrijk omdat het bijdraagt aan de veiligheid op de werkvloer. Ook is het vanuit verzekeringsmaatschappijen en ARBO wetgeving een vereiste, om de aansprakelijkheid op de werkvloer in te dekken.

Snel een reachtruckcertificaat halen

De reachtruck cursussen van Braveau duren 1 of 2 dagen, afhankelijk van jouw ervaringsniveau. Heb je bijvoorbeeld nog nooit eerder reachtruck gereden, kan je een reachtruck certificaat in 2 dagen behalen met de basis cursus. Heb je wel al eerder ervaring met de reachtruck maar nog geen reach truck certificaat óf is je certificaat (bijna) verlopen? Dan kan je je reachtruck certificaat in 1 dag halen met onze cursus voor gevorderden.  Daarnaast bieden we ook reachtruck opleidingen in-company aan, waarbij we de cursus op locatie bij u geven. Hierdoor kunnen werknemers direct praktijk ervaring opdoen tijdens het rondrijden op een bekende locatie, wat vaak ook de veiligheid vergroot.

Wat houdt de reachtruck cursus in?

De cursus voor een reachtruck certificaat is opgedeeld in een praktijk en theorie gedeelte. Tijdens de theorie gedeelte worden de technische eigenschappen van een reachtruck besproken, zodat cursisten bekend zijn met onderwerpen zoals laadvermogen en onderhoud. Daarnaast worden de ARBO wetgeving en bijzondere situaties uitgelegd die zich kunnen voordoen op het werkveld. Echter zal de cursist vooral veel praktijk oefeningen krijgen voordat hij zijn reachtruckcertificaat kan behalen. Hierin wordt de opgedane kennis gelijk getoetst en mogen cursisten zelf gaan rijden met een reachtruck. Wanneer na twee dagen heftruck rijden de cursist overal voor is geslaagd, krijgt hij zijn certificaat.

Hoe lang is een reachtruck certificaat geldig?

De reachtruck certificaat is 5 jaar geldig. Dit is wettelijk vastgesteld en moet na deze periode weer verlengd worden. Met de herhalingscursus kan de reachtruck certificaat binnen 1 dag verlengd worden, aangezien het niveau tijdens deze cursus vaak hoger ligt dan in de basis reachtruckcursussen. Het is vooral goed om de reachtruckcertificaat een keer per 5 jaar te verlengen omdat op deze manier de chauffeurs hun kennis blijven bijspijkeren.

Heftruck- en reachtruckcertificaat in 1

Het halen van zowel een reachtruck als heftruck certificaat verhoogt de veiligheid op de werkvloer. Het zijn twee zware machines, waardoor het belangrijk is dat de chauffeur goed ze goed kan besturen. Met de heftruck- en reachtruck opleiding kunnen chauffeurs voor zowel de heftruck als de reachtruck certificaten opgeleid worden. Tijdens de cursus worden cursisten opgeleid tot verantwoordelijke chauffeurs die zowel de reachtruck als heftruck kunnen besturen en beheersen.

de veiligheid van jouw proces verbeteren?

Kies uit één van onze opleidingen