EPT opleidingen

Een EPT, oftewel een elektronische pallettruck, is een krachtige machine en onjuist gebruik kan tot gevaarlijke situaties leiden. Op een juiste manier werken met EPT’s is dan ook noodzakelijk voor een veilig magazijn. Na het volgen van onze opleidingen zijn de cursisten op de hoogte van de praktische aspecten van het werken met een EPT en kunnen zij een veilige werkplek waarborgen.

Home / EPT

EPT certificaat

Het behalen van een EPT certificaat draagt bij aan de veiligheid op de werkvloer. Elektrische pallettrucks zijn machines die in vrijwel ieder logistiek bedrijf gebruikt worden en daarom is het extra belangrijk dat deze goed worden gebruikt door het personeel. Met een EPT certificaat weet degene die de EPT gebruikt precies hoe hij met deze zware machine moet omgaan, beheerst hij alle kennis erover en kan hij deze besturen op de werkvloer. Het is mogelijk om de EPT certificaat in 4 uur te behalen, op onze locatie of met een in-company EPT opleiding op uw bedrijfslocatie.

Is een EPT certificaat verplicht?

Nee, een EPT certificaat is niet wettelijk verplicht. Echter stellen steeds meer bedrijven werknemers verplicht om een EPT certificaat te behalen voordat ze op een elektrische pallettruck mogen rijden. Dit komt doordat verzekeringen en de ARBO bedrijven steeds vaker verplicht stelt om alleen maar werknemers met een certificaat op de EPT’s te laten rijden. Het is namelijk een manie waarop bedrijven zelf de verantwoordelijkheid nemen om de veiligheid op de werkvloer te verhogen.

Hoe lang is een EPT certificaat geldig?

Een EPT certificaat is, net zoals een heftruckcertificaat en een reachtruckcertificaat, 5 jaar geldig. Hierna moet de certificaat verlengd worden met een speciale cursus, waarna de certificaat automatisch weer met 5 jaar verlengd wordt.

De veiligheid van jouw proces verbeteren?

Kies uit één van onze opleidingen