Speciale interne transportmiddelen

Bij Braveau Opleidingen begrijpen we dat efficiëntie en veiligheid essentieel zijn in uw magazijn- en logistieke operaties. Daarom bieden wij gespecialiseerde trainingen voor een breed scala aan intern transportmaterieel, waaronder combitrucks, zijladers, orderpicktrucks en vierweg reachtrucks.

Home / Speciale interne transportmiddelen

Combitruck in-house

Onze inhouse training voor de combitruck, ook wel smallegangentruck genoemd, biedt medewerkers de vaardigheden om veilig en efficiënt in smalle gangpaden te werken. De training combineert theoretische kennis en praktische oefeningen, gericht op het optimaliseren van magazijnruimte en het verhogen van de productiviteit. Ideaal voor bedrijven die maatwerk en directe toepassing op de werkvloer wensen.

Op aanvraag

  • Gecertificeerde trainers
  • Veilig betalen

Zijlader opleiding in-house

Wordt er een zijlader op jullie werkplek gebruikt dan is het ook van belang dat uw medewerkers de kennis en vaardigheden bezitten om deze truck veilig en efficiënt te kunnen bedienen. De zijlader is een essentieel voertuig voor het verplaatsen van lange en zware ladingen in smalle gangpaden en beperkte ruimtes. Met deze training zorgt u dat deze ook optimaal wordt ingezet.

Op aanvraag

  • Gecertificeerde trainers
  • Veilig betalen

Orderpick truck in-house

Een orderpicktruck of vaak ook OPT genoemd is een essentieel onderdeel voor het verzamelen van goederen in magazijnen of distributiecentra. De werknemers die hierop werkzaam zijn moeten over de nodige kennis en vaardigheden beschikken om de orderpicktruck veilig en efficiënt te gebruiken. Zeker als je bedenkt dat de werkhoogte tot wel 12meter kan oplopen. Na succesvolle afronding van zowel de theoretische als de praktische onderdelen van onze OPT training, ontvangen deelnemers een certificaat dat aantoont dat zij bekwaam zijn in het bedienen van een (verticale) orderpicktruck.

Op aanvraag

  • Gecertificeerde trainers
  • Veilig betalen

Vierweg reachtruck in-house

Onze inhouse training voor de vierweg reachtruck biedt medewerkers de expertise om deze veelzijdige truck veilig en efficiënt te bedienen. De training omvat zowel theorie als praktijk, gericht op het verbeteren van de hantering van lange en zware ladingen in diverse richtingen. Perfect voor bedrijven die maatwerk en directe toepassing in hun werkomgeving zoeken.

Op aanvraag

  • Gecertificeerde trainers
  • Veilig betalen

Combitruck Training

De combitruck is een veelzijdig voertuig dat ontworpen is voor het hanteren van lange ladingen in smalle gangen. Bestuurders van Combitrucks moeten worden getraind vanwege de complexiteit en de unieke uitdagingen die het rijden met deze voertuigen met zich meebrengt. Onze combitruck training focust op het veilig en efficiënt bedienen van deze machines, inclusief het manoeuvreren in krappe ruimtes en het stapelen van goederen op grote hoogte. De training vermindert daarnaast het risico op ongevallen door bestuurders te leren hoe ze moeten reageren in noodsituaties en hoe ze risicovolle situaties kunnen vermijden.

Zijlader Training

Training voor het bedienen van zijladers is essentieel voor de veiligheid en efficiëntie van werkzaamheden waarbij deze specifieke soort heftruck wordt gebruikt. Een zijlader is ontworpen om lange en zware ladingen, zoals balken of buizen, zijdelings op te tillen en te verplaatsen, wat anders is dan bij een standaard vorkheftruck. Het belang van een goede training van zijladerbestuurders kan niet worden onderschat. Het bevordert de veiligheid, verhoogt de efficiëntie, bespaart kosten, zorgt voor naleving van regelgeving en verbetert de arbeidstevredenheid. Investeren in kwalitatieve training voor zijladerbestuurders is daarom een strategische beslissing die aanzienlijke voordelen kan opleveren voor zowel werknemers als werkgevers.

Orderpicktrucks Training

Orderpicktrucks zijn essentieel voor snelle en efficiënte orderverwerking in magazijnen. De rol als bestuurder van orderpicktrucks is van vitaal belang voor de soepele werking van het magazijn en de tevredenheid van klanten. Onze orderpicktruck training helpt uw medewerkers bij het optimaliseren van hun vaardigheden in orderpicking, waardoor ze snel en nauwkeurig kunnen werken zonder de veiligheid uit het oog te verliezen. Deze training is ontworpen om de vaardigheden te versterken en te verfijnen, en om ervoor te zorgen dat bestuurders optimaal presteren bij het uitvoeren van de dagelijkse taken.

Vierweg Reachtruck Training

Met elke training begint een reis naar bekwaamheid, dit is zeker het geval bij de vierweg reachtruck. Onder de begeleiding van ervaren instructeurs leert de cursist de finesse van het manoeuvreren in vier richtingen. Deelnemers leren het belang van anticipatie, precisie en veiligheid begrijpen. Elke draai, elke bocht wordt een kans om zijn vaardigheden te verfijnen. De vierweg reachtruck, met zijn unieke bewegingsvrijheid, vereist een diepgaand begrip van zijn mogelijkheden en beperkingen. Een ongetrainde bestuurder zou gemakkelijk kunnen verdwalen in de wirwar van bewegingen, met potentieel gevaarlijke gevolgen voor zichzelf en anderen.